بیماری لثه چیست؟

با مقاله هایی پیرامون سلامت فردی همراه ما باشید

بیماری لثه چیست؟

۳۹ بازديد

رعایت بهداشت دهان و دندان فقط مخصوص به دندان‌ها نمی‌شود بلکه برای داشتن لثه‌هایی سالم نیز باید سعی و تلاش خود را بکنیم. بخش انتهایی دندان توسط بافت‌های نرم لثه احاطه شده بنابراین همانطور که گفته شده مراقبت از لثه و عدم بیماری لثه به اندازه مراقبت از دندان‌ها حائز اهمیت است.

بیماری لثه نوعی عفونت و التهاب بافت‌های اطراف دندان بوده که در اثر عدم رعایت بهداشت و تجمع پلاک‌های میکروبی بر روی دندان‌ها و لثه‌ها ایجاد می‌شود. احتمال ابتلا به بیماری لثه در هر سنی وجود دارد، اما ابتلا به این بیماری در بین افراد بزرگسال بیشتر است. بیماری‌های زیادی وجود دارد که مربوط به لثه است و اگر این بیماری در مراحل اولیه آن تشخیص داده شود، آن را می‌توان با مراجعه به دندان پزشک درمان کرد.

انواع بیماری‌ لثه

پریودنتال

به دلیل عفونت لثه و استخوان‌های اطراف دندان التهاباتی به وجود می‌آید که به این دسته از بیماری‌های لثه، پریودنتال گفته می‌شود. با خونریزی و متورم شدن لثه که از علائم اولیه این بیماری هستند با مراجعه به موقع به دندانپزشکی از گسترش بیماری و از بین رفتن دندان و لثه خود جلوگیری کنید.

سیاه شدن لثه

لثه بافتی محکم و با استحکام است که در اطراف دندان قرار داشته و نگهداری دندان‌ها در جای خود وظیفه این بافت است. رنگ لثه در افراد مختلف با توجه به نژاد و گوناگونی رنگدانه‌های پوست آنها متفاوت است. گاهی به دلایل مختلف از جمله سیگار کشیدن، عدم رعایت بهداشت دهان و دندان و همچنین مصرف برخی داروها باعث سیاه شدن لثه و یا تغییرات دیگری روی لثه می‌شود. گاهی در اثر بیماری‌های لثه رنگی این بافت از قرمز یا صورتی به رنگ سیاه و تیره تبدیل می‌شود. در صورت مشاهده این تغییر رنگ در بافت لثه خود حتما به دندانپزشک مراجعه کرده و نسبت به درمان ان اقدام کنید.

آبسه دندان

وقتی دندان در معرض آلودگی قرار بگیرد آلودگی‌ها ناشی از پوسیدگی، بیماری‌های لثه و دندان‌های ترک خورده هستند که منجر به ایجاد آبسه دندان می‌شوند. آبسه غده‌ای عفونی و چرکی است که در اطراف ریشه دندان ظاهر شده و معمولا بعد از پوسیدگی دندان ایجاد می‌شود. این بیماری به تدریج می‌تواند به مینا و عاج دندان آسیب برساند و بیماری‌های لثه را منجر شود.

عقب رفتگی لثه

در بعضی موارد لثه ممکن است به تدریج عقب رفته و از بین بروند و این باعث قرار گرفتن ریشه دندان در معرض نور شود. قرار گرفتن ریشه دندان در معرض نور یکی از عوامل ایجاد عفونت و پوسیدگی در دندان است. پوسیدگی و عفونت هم از جمله عوامل از بین برنده دندان‌ها هستند. البته ناگفته نماند که عقب رفتگی لثه با افزایش سن رابطه مستقیم دارد.

درمان عقب رفتگی لثه

اگر عقب رفتگی لثه خفیف باشد نیاز به درمان نداشته و با رعایت موارد بهداشتی از شدت گرفتن این بیماری جلوگیری می‌شود. اما در صورت شدید بودن بیماری عقب رفتگی لثه باید بیماری کنترل و درمان شود که این درمان‌ها عبارتند از:

  • ترمیم دندان با کامپوزیت دندان
  • جراحی
  • استفاده از کامپوزیت صورتی
  • درمان عوامل کاهش دهنده حساسیت

 

منبع

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.