امروزه آمار چاقی به بالاترین حد خود رسیده است. با افزایش آمار چاقی مفرط در دنیا طبیعتا آمار جراحی لاغری نیز افزایش می یابد. اما آیا جراحی لاغری خطرناک است؟ عوارض آن ها چیست؟ کدام روش جراحی لاغری بهتر است؟ عمل لاغری بهاره رهنما کدام بوده است؟
خیلی از افرادی که از افزایش بی رویه وزن رنج می برند گاها از رژیم گرفتن خسته شده و تصور می نمایند که عمل جراحی تنها راه حل مشکل چاقی آنان است. اما واقعیت آنست که هر فرد چاقی نامزد خوبی برای استفاده از عمل جراحی نیست. علاوه بر این عمل جراحی جایگزین رژیم غذایی سالم نیست و حتی اگر شما عمل هم بنمایید بایستی تغییرات لازم را در رژیم غذایی خود اعمال نمایید.
بیش تر بخوانید: هزینه عمل واریکوسل
BMI چیست و چگونه محاسبه میشود؟ چاق هستید یا لاغر؟
محاسبه BMI فرمولی است که توسط آماردان بلژیکی ، آدولف کتلت (Adolphe Quetelet) ابداع و توسعه یافت. BMI یا همان شاخص توده بدنی که معادل انگلیسی آن (Body Mass Index) هست، دو پارامتر میگیرد یکی قد و دیگری وزن، و عدد بدست آمده از محاسبه نشان دهنده حجم بدنی شماست. BMI در واقع مرجعی برای نشان دادن میزان حجم بدن می باشد و در واقع این سنجش میزان چاقی را اندازه گیری نمی کند بلکه ابزاری مناسب است تا سلامت وزن فرد با توجه به قدش تخمین زده شود. با استفاده از این مقیاس می توانید متوجه شوید که آیا دچار کمبود وزن هستید ، اضافه وزن دارید و یا اینکه طبیعی هستید!
بیش تر بخوانید: احساس سرما بعد از عمل لاغری
آیا جراحی کاهش وزن همیشه جواب می دهد؟
مطالعات نشان میدهد بسیاری از افرادی که جراحی کاهش وزن انجام میدهند، بسته به نوع عملی که انجام میدهند، بهطور متوسط ۱۵ تا ۳۰ درصد وزن خود را از دست میدهند. برخی از افرادی که تحت عمل جراحی کاهش وزن قرار میگیرند، ممکن است آنطور که انتظار داشتند کاهش وزن نداشته باشند.
با گذشت زمان، برخی از افراد بخشی از وزنی که از دست داده بودند را دوباره به دست میآورند. میزان وزنی که افراد دوباره به دست می آورند میتواند متفاوت باشد. عواملی که بر افزایش وزن تأثیر میگذارند میتواند شامل وزن فرد قبل از عمل جراحی، نوع عمل و تبعیت از اصلاحات ورزشی و تغذیهای باشد.
جراحی کاهش وزن میتواند به شما کمک کند کالری کمتری مصرف کنید و از نظر بدنی فعالتر باشید. انتخاب غذاها و نوشیدنیهای سالم قبل و بعد از جراحی میتواند به کاهش وزن بیشتر کمک کرده و در طولانیمدت آن را حفظ کند. فعالیت بدنی منظم پس از جراحی نیز به کاهش وزن کمک میکند. برای بهبود سلامت خود، باید در طول عمرتان به عادات سبک زندگی سالم پایبند باشید و از توصیههای متخصصان پیروی کنید.
بیش تر بخوانید: مراقبت های زخم بعد از جراحی لاغری
نتیجه
با انواع عمل های لاغری آشنا شدیم حال وقت آن رسیده که انتخاب کنید کدام مورد مناسب شماست. البته در اکثر موارد این پزشک است که با بررسی میزان خطر چاقی تصمیم می گیرد که یک فرد به جراحی لاغری نیاز دارد یا خیر. بنابراین همه مجاز به انجام این عمل ها نیستند و باید ابتدا بررسی های لازم انجام شود و بعد تصمیم گیری. البته حتی اگر واجد شرایط عمل لاغری هم نباشید هیچ مشکلی نیست چون همیشه رژیم غذایی سالم حساب شده و ورزش می توانند بدون هیچ عوارضی شما را در داشتن سبک زندگی بهتر کمک کنند.
منبع: https://www.dr-abdo.ir/
- ۰ ۰
- ۰ نظر