با سنگ کلیه و نکات پیرامون آن آشنا شوید.

با مقاله هایی پیرامون سلامت فردی همراه ما باشید

با سنگ کلیه و نکات پیرامون آن آشنا شوید.

۲۱ بازديد

بخش اعظمی از سنگ های کلیوی به خودی خود و بدون اقدام خاصی از بدن دفع می شود که گاه بسیار دردناک است، ولی در صورت بزرگ بودن، روش های دارویی یا جراحی برای خروج آنها مورد استفاده قرار می گیرد. به همین دلیل است که افراد زیادی به دنبال بهترین قرص برای دفع سنگ کلیه هستند. در ادامه با روش های مختلف جراحی باز سنگ کلیه و انواع آن آشنا خواهید شد.

جراحی باز سنگ کلیه

یک روش جراحی برای خارج کردن سنگ کلیه در آن با ایجاد یک برش بزرگ در پهلوی بیمار می توان به کلیه دسترسی پیدا کرد و سنگ کلیه را به طور کامل از بدن خارج کرد.

معمولا جراحی باز سنگ کلیه در شرایط خاصی انجام می شود، اگر بیمار یکی از شرایط زیر را داشته باشد، باید جراحی باز سنگ کلیه را انجام داد:

  • درد ناشی از سنگ کلیه شدید و غیر قابل تحمل باشد، هر چه سنگ بزرگتر باشد درد آن بیشتر است.
  • سنگ کلیه به حدی بزرگ باشد که توانایی حرکت و عبور از مجاری ادراری نداشته باشد.
  • سنگ در حالب گیر کرده باشد.
  • در شرایطی که به دلیل سنگ کلیه عفونت ایجاد شود.
  • سنگ کلیه با سایر روش ها درمان نشود.

در ادامه با انواع روش های جراحی سنگ کلیه از جمله عمل rirs و عمل PCNL آشنا خواهید شد.

عمل rirs

روش جراحی (Retrograde Intra Renal Surgery) RIRS روش نوپایی در کشور است که هنوز تعداد مراکز انجام آن بسیار محدود است. به این ترتیب تعداد جراحانی هم که مهارت کافی در زمینه عمل rirs داشته باشند بیشتر از پنج شش نفر در کشور نیست.

این روش بسیار غیر تهاجمی است و نیاز به سوراخ کردن یا برش دادن بدن وجود ندارد. در روش جراحی غیر تهاجمی ریرس RIRS از راه مجرای ادرار می‌توان وارد مثانه و از آنجا وارد حالب و کلیه شد و سنگ‌ها را تا قطر سه چهار سانتی‌متر هم به راحتی شکست و همچنین قطعات آن را با شست و شو خارج کرد. بقیه قطعات ریز هم مریض به مرور زمان با مصرف مایعات زیاد دفع خواهد کرد.

مشکلاتی که در روش جراحی pcnl با آن مواجه هستیم در این روش مطلقاً وجود ندارد و حتی نسبت به سنگ‌شکنی برون اندامی که ممکن است بر اثر آن حدود پنج درصد از بافت کلیه از بین برود؛ روش کم خطرتری است چون هیچ گونه آسیب بافتی در آن وجود ندارد.

عمل pcnl

عمل PCNL یا خروج سنگ های کلیه بدون برش در جراحی -مروزه PCNL درمان طلائی سنگ های بزرگ کلیه و سنگ هایی که به سنگ شکنی جواب نمی دهند، می باشد .

بی اختیاری ادرار

احتمال دارد که فرد با سرفه کردن و عطسه کردن دچار ریزش ادرار گردد و یا با احساس ادرار به شدت نیاز به ادرار کردن پیدا کند و زمان مناسب برای مراجعه به دستشویی نداشته باشد و ادرار بی اختیار بریزد. به این امر بی اختیاری ادرار می گویند.

این عارضه با افزایش سن و سال شدت می یابد. ولی فقط بالا رفتن سن و سال دلیل این بیماری نیست. در صورتی که بی اختیاری ادرار بر فعالیت های روزمره فرد تاثیر بگذارد نیاز به مراجعه به پزشک می باشد. برای اکثر افراد تغییرات ساده ای در سبک زندگی و یا درمان دارویی می تواند به متوقف کردن این بیماری منجر شود.

بی اختیاری ادرار در بارداری

بسیاری از زنان در طول بارداری مبتلا به بی‌اختیاری ادرار می‌شوند که به آن بی اختیاری ادرار در بارداری می‌گویند.

 

این افراد در زمان سرفه، خنده، خمیازه، حمل وسایل سنگین یا انجام ورزش‌های خاصی مانند دویدن به صورت بی‌اختیار مقداری ادرار دفع می‌کنند.

منبع: https://www.jarahilaqari.ir/

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.