ایمپلنت دندان از آلیاژ تیتانیوم ساخته می شود که این جنس دارای بالاترین خاصیت تطابق و سازگاری با بدن می باشد و هیچگونه حساسیتی با بدن نمی دهد. فلزی که در ساخت ایمپلنت دندان استفاده می شود از جنس آلیاژ تیتانیوم است که در دسته فلزات، جزو یکی از با کیفیتترین فلزات محسوب می گردد. این فلز با ایجاد یک لایه محافظ از ایجاد خوردگی و تحلیل در سطح خود جلوگیری می کند. تیتانیوم علاوه بر موارد ذکر شده در برابر مواد شیمیایی،داروها، اکسیژن و ترکیبات اسید مقاوم است و خاصیت غیر مغناطیسی دارد.
توضیحاتی که در بالا ذکر شد خصوصیات ایمپلنت دندان است و این خصوصیات باعث می شود که ایمپلنت هنگام کاشت در استخوان فک، جسم خارجی محسوب نگردد.
نحوه انجام ایمپلنت
کاشت دندان از طریق جراحی استخوان فک شما انجام می شود ، جایی که به عنوان ریشه دندان های از دست رفته عمل می کند.
از آنجا که تیتانیوم موجود در ایمپلنت ها با استخوان فک شما فیوز می شود ، ایمپلنت ها به لغزش ، یا آسیب استخوانی از طریق پل های ثابت یا دندان مصنوعی آسیب نخواهند زد و مواد مانند دندانهای شما که از پل معمولی پشتیبانی می کنند که نمی توانند خراب شوند.
شرایط انجام ایمپلنت های دندانی :
- یک یا چند دندان از دست رفته داشته باشید.
- استخوان فک به رشد کامل رسیده باشد.
- استخوان کافی برای ایمن سازی ایمپلنت ها داشته باشید یا توانایی پیوند استخوان باشید.
- بافت های دهان سالمی داشته باشید.
- نتوانید از پروتز دندانی استفاده کنید.
- بهبود بخشیدن به گفتار.
مدت زمان ایمپلنت دندان
این زمان بستگی به سرعت ترمیم بافتهای دهان در بیمار و موارد متعدد دیگری دارد که معمولا بین 2 الی 3 ماه طول میکشد که بعد از ترمیم بافت و تشکیل استخوان، مراحل ساخت تاج دندان آغاز میشود. به طور متوسط میزان موفقیت ایمپلنت دندان، بالای 95 درصد گزارش شده است.
معایب ایمپلنت دندان
- با توجه به ناحیه ایمپلنت ممکن است دوره درمان بسیار طولانی باشد.
- افرادی که بیماری و شرایط خاص دارند نمیتوانند تحت جراحی ایمپلنت دندان قرار بگیرند.
- اگر دندانپزشک از مهارت کافی در انجام ایمپلنت برخوردار نباشد، در هنگام کاشت ممکن است به لثه آسیب وارد شود.
- در صورت عدم رعایت بهداشت دهان و دندان، اگر فک دچار عفونت شود، کاشت ایمپلنت به خوبی صورت نمیگیرد و موجب آسیب به بافت استخوان میشود.
نکات مهم پس از جراحی ایمپلنت
کاشت ایمپلنت دندان مانند هر جراحی دیگری درد زیادی به همراه دارد.
قبل از شروع کاشت دندانپزشک به لثه بیمار بیحسی تزریق میکند اما با از بین رفتن آن ممکن است بیمار احساس درد نماید. در صورت بالا بودن شدت آن میتوانید از مسکنهای تجویز شده توسط دندانپزشک استفاده نمایید.
- ۰ ۰
- ۰ نظر