با دلایل ریزش مو بیش تر آشنا شوید تا بتوانید از آن ها جلوگیری کنید.

با مقاله هایی پیرامون سلامت فردی همراه ما باشید

با دلایل ریزش مو بیش تر آشنا شوید تا بتوانید از آن ها جلوگیری کنید.

۳۱ بازديد

داشتن موهای پرپشت و خوش حالت همواره یکی از دلایل ظاهر زیبا و آراسته در زنان و مردان است. اما امروزه به دلایلی مختلفی چون تغذیه نامناسب، استرس زیاد، استفاده از مواد شیمیایی برای حالت دادن موها و… بسیاری از افراد به عارضه‌ی ریزش مو مبتلا می‌شوند. ریزش موی سر می‌تواند ارثی باشد یا می‌تواند در اثر عوامل بسیاری ایجاد شود. اما راه های جلوگیری از ریزش مو سر چیست؟ آیا ریزش مو راه درمان قطعی دارد؟ علائم ریزش موی سر چه هستند؟

ریزش موی فصلی

در اصل، ریزش موی فصلی قابل کنترل و بهبود است؛ شما با خرید روغن گیاهی مو در اواخر تابستان و اوایل پاییز که بیشتر از هر زمان دیگری ریزش مو اتفاق می افتد می توانید این موضوع را بهبود دهید چرا که مسئله ای بحرانی نیست.

در حدود این زمان از سال بسیاری از مردان و زنان (هر چند که زنان به طور خاص از ریزش موی بیشتر در هنگام شستشو در حمام و یا برس کشیدن) از حالت غیر عادی موهای خود آگاه می‌شوند. پس از تجزیه و تحلیل دقیق، محققان سوئدی تایید کرده‌اند که بخشی از ریزش مو در واقع فصلی است.

تاثیر خواب بر ریزش مو

نتایج و اثرات سوء کمبود خواب روی زیبایی و سلامت موها عبارتند از:

  • از دست دادن درخشندگی مو
  • از دست دادن حجم مو
  • موهایی پراکنده در سراسر پوست سر
  • دور شدن خط مو
  • فولیکول های نهفته مو

تنها راه غلبه بر تاثیر خواب بر ریزش مو، تغییر سبک زندگی می باشد که شامل یک رژیم غذایی مناسب و داشتن خوابی خوب است . پزشکان توصیه می کنند حداقل ۸ ساعت در شب بخوابید تا از یک سبک زندگی سالم اطمینان حاصل کنید زیرا برای پیشگیری از ریزش زودرس مو امری ضروری می باشد .

ریزش مو با تلوژن افلوویوم

بیماری تلوژن افلوویوم (Telogen effluvium) یا همان ریزش موی شوکی همانطور که از نامش پیداست معمولا پس از یک شوک، استرس یا حادثه رخ می‌دهد و موجب ریزش موقتی مو در ناحیه بالای سر می‌شود.

در بیماری تلوژن افلوویوم چرخه حیات مو دچار مشکل می‌شود و موها در فاز ریزش (تلوژن) باقی می‌مانند و رویش مجدد به خوبی و به مقدار کافی اتفاق نمی‌افتد. در نتیجه جای موهای از دست رفته پر نمی‌شود و آنچه نباید اتفاق می‌افتد.

تشخیص این بیماری حتما باید توسط پزشک متخصص صورت گیرد و در صورت تشخیص صحیح اگر روند درمان به خوبی طی شود کاملا قابل کنترل است. نحوه درمان این بیماری با توجه به منشا ایجاد بیماری می‌تواند متفاوت باشد. گرچه در برخی موارد با گذر زمان این بیماری خود به خود برطرف می‌شود اما در بسیاری از موارد هم بهبود بیماری به پیگیری جدی و مراقبت پزشکی بستگی دارد و به هیچ وجه نباید در این مورد سهل انگاری شود.

شوره سر و ریزش مو

اگرچه ممکن است ارتباط مستقیمی بین شوره سر و ریزش مو وجود نداشته باشد، با این وجود این دو مشکل آن‌قدر به هم نزدیک هستند که بررسی وجود ارتباط بین‌شان مهم است.

چنان‌چه شما نیز با این مشکلات مواجه هستید و برای خلاص شدن از شر هر کدام از آن‌ها درمان‌های مختلفی مانند مصرف انواع دارو و یا درمان‌های خانگی‌ای مانند استفاده از آب پیاز، ریشه‌ی سیر، علف لیمو یا روغن درخت چای را امتحان می‌کنید،

ریزش موی مردانه

ریزش مو در مردان می‌تواند به دلیل عوامل مختلفی رخ دهد و در انواع مختلف ظاهر شود. شناخت انواع مختلف ریختن مو برای تشخیص دقیق و درمان ریزش مو در مردان ضروری است. در اینجا برخی از رایج‌ترین انواع ریزش مو در مردان آورده شده است:

ریزش مو با الگوی مردانه (آلوپسی آندروژنتیک)

ریزش موی مردانه، نوع خاصی از ریختن مو است که عمدتاً مردان را تحت تأثیر قرار می‌دهد. این نوع، شایع‌ترین شکل ریزش مو در مردان است که تقریباً 95٪ از موارد را شامل می‌شود و نیاز به درمان قطعی ریزش مو در مردان دارد.

MPHL از یک الگوی متمایز از نازک شدن و ریختن مو پیروی می‌کند که اغلب به عنوان طبقه بندی نوروود-همیلتون شناخته می‌شود. این سیستم طبقه بندی به تعیین مرحله و شدت MPHL کمک می‌کند. الگوی معمولی با یک خط رویش مو شروع می‌شود، شکل "M" را تشکیل می‌دهد. با پیشرفت این بیماری، خط رویش مو به عقب نشینی ادامه می‌دهد و ناحیه تاج برجسته‌تر می‌شود و در نهایت منجر به طاسی جزئی یا کامل در این نواحی می‌شود.

منبع: https://www.kolahgiss.ir/

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.